Biyografi

Bertrand Tavernier: Hakkında

Bertrand Tavernier; Fransız, senarist, yönetmen, oyuncu, yapımcı
Bertrand Tavernier  79 yaşında Boğa burcu
Doğum tarihi - yeri 25 Nisan 1941 Lyon, Rhône, Fransa
Ölüm tarihi - yeri : 25 Mart 2021 Sainte-Maxime, Var, Fransa
Uyruk / Görev: Fransız, senarist, yönetmen, oyuncu, yapımcı
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Safe Conduct2002 Kırda Bir Pazar1984 gibi filmler bulunmaktadır.
Bertrand Tavernier 

için John Ford, William Wellman, Jean Renoir, Jean Vigo ve Jacques Becker gibi sinemacıların etkisinde kaldığı ve henüz 13-14 yaşında küçük bir çocuk iken film yapımcısı olmaya karar verdiğini söylenmektedir.

İlk olarak yönetmen Jean-Pierre Melville ile çalıştı. 1974 yılında çektiği, "Saint-Paul Saatçısı" (L'horloger de Saint-Paul) isimli ilk filmiyle Louis Delluc Ödülü'nü ve 24. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde de "Jüri Özel Ödülü'nü" kazandı.

İlk filmlerinde "gizem" teması hakimken, daha sonra yaptığı filmlerde toplumsal sorunlara eğildi ve sol siyasi görüşlerini filmlerine aktararak ("Life and Nothing But / La vie et rien d'autre", Yüzbaşı Conan) modern Fransız toplumuna eleştirel bir bakış açısıyla yaklaştı ("It All Starts Today / Ça commence aujourd'hui", "Histoires de vies brisées: les double-peine de Lyon").

"Life and Nothing But" (La Vie et rien d'autre, 1989) isimli filmiyle BAFTA en iyi yabancı film ödülünü ve 4 ayrı dalda César Ödülünü kazandı.

1995 yapımı "L'Appât" adlı filmiyle 45. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Altın Ayı ödülünün sahibi oldu. Bundan 4 sene sonra 49. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde de "It All Starts Today" (Ça commence aujourd'hui, 1999) isimli yapıtı "Mansiyon" ödülüne layık görüldü.

2010 Cannes Film Festivali'nde "Montpensier Prensesi" (La Princesse de Montpensier) adlı filmiyle Altın Palmiye için yarıştı.