Biyografi

Michel Legrand: Hakkında

Michel Legrand; Paris , Fransa doğumlu Fransız film müziği, orkestra şefi, caz piyanistibesteci, oyuncu
Michel Legrand  86 yaşında Balık burcu
Doğum tarihi - yeri 24 Şubat 1932 Ménilmontant, Paris, Fransa
Ölüm tarihi - yeri : 26 Ocak 2019 Paris, Fransa
Uyruk / Görev: Paris , Fransa doğumlu Fransız film müziği, orkestra şefi, caz piyanistibesteci, oyuncu
Görev aldığı bazı yapımlar arasında 5'ten 7'ye Cleo1962 gibi filmler bulunmaktadır.
Michel Legrand 

3 Oscar ödülü sahibidir. Film müzikleri bestecisidir.

Jean-Luc Godard'ın 7 filminin, Jacques Demy'nin de on filminin müziğini yaptı. 1964'te Jacques Demy'nin çektiği ve bütün konuşmaların şarkı ile verildiği, yönetmenin kendi deyimi ile bir "pop-art opera" olan Les Parapluies de Cherbourg (Cherbourg Şemsiyeleri) adlı filmin özgün müzikleri ve unutulmaz özgün şarkısı "I Will Wait For You" ile üç dalda Oscar'a aday gösterildi.

1966 yılında Hollywood'da da şansını denemek isteyen Legrand, ailesiyle birlikte Los Angeles'a yerleşti. Burada arkadaşları Quincy Jones ve Hank Mancini'nin yardımlarını gördü. Onların sayesinde söz yazarları Alan ve Marilyn Bergman'la tanıştı.

1968'de The Thomas Crown Affair (Kibar Soyguncu) için bestelediği filmin unutulmaz şarkısı "Windmills of My Mind" la ilk Oscar ödülünü aldı. Aynı filmin özgün müziği ve Les demoiselles de Rochefort (1967) filminin müziğiyle de bu ödüle aday gösterildi.

Legrand ABD'de kendi alanında bir yıldız olmuştu. 13 kez aday gösterildiği Akademi Ödülleri'nden birini daha Yentl (1983) filminin müziğiyle kazandı. 27 defa da Grammy ödülüne aday gösterilip bunlardan da 5'ini aldı.