Biyografi

Zsa-Zsa Gabor: Hakkında

Zsa-Zsa Gabor; Budapeşte, Macaristan doğumlu Sari Gabor, Zsa Zsa Gabor olarak da bilinen Macar, güzellik kraliçesi, oyuncu
Zsa-Zsa Gabor  99 yaşında Kova burcu
Doğum tarihi - yeri 6 Şubat 1917 Budapeşte, Macaristan
Ölüm tarihi - yeri : 18 Aralık 2016 Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Uyruk / Görev: Budapeşte, Macaristan doğumlu Sari Gabor, Zsa Zsa Gabor olarak da bilinen Macar, güzellik kraliçesi, oyuncu
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Bitmeyen Balayı1958 Moulin Rouge1952 Karnaval Kızı1953 gibi filmler bulunmaktadır.
Zsa-Zsa Gabor 

Tatar bir ailenin kızıdır. Budapeşte'de kalabalık bir ailede dünyaya geldi. Güzelliğinden ötürü daha 13 yaşında Macaristan güzellik kraliçesi oldu. 1930'lu yıllarda Atatürk ile tanıştı. Bir süre birlikte oldukları iddia edilir.

1949 yılında George Sanders ile evlendi ve 1954 yılında boşandı. Gabor, Hollywood'a geldikten sonra da döneminin en güzel ve çekici kadınlarından biri olarak anıldı.

1958 yılında "En Göz Alıcı Aktris" kategorisinde Altın Küre'yi kazanan Gabor'un, Televizyon kategorisinde Hollywood Ünlüler Kaldırımı'nda yıldızı bulunuyor.

Zsa Zsa Gabor'un hayatı ve hatıraları 1991 yılında yayınlandı. Gabor, "One Lifetime is not Enough" isimli kitapta Atatürk ile olan ilişkisini anlattı.

Başından 8 evlilik geçti, bunlardan ilki 1937'de evlenip 1941'de boşandığı Murat Belge'nin babası Türk siyasetçi Burhan Asaf Belge ile oldu. Daha sonra Conrad Hilton ile evliliğinden olan tek çocuğu Francesca Hilton, Paris Hilton'un büyük teyzesidir.

Efsane oyuncu 18 Aralık 2016'da Los Angeles'ta 99 yaşında iken yaşama veda etti.