Biyografi

Peter Jackson: Hakkında

Peter Jackson; Pukerua Bay, Poirua, Yeni Zelanda doğumlu Peter Robert Jackson olarak da bilinen Yeni Zelandalı yapımcı, yönetmen, senarist
Peter Jackson  62 yaşında Akrep burcu
Doğum tarihi - yeri31 Ekim 1961 Pukerua Bay, Poirua, Yeni Zelanda
Uyruk / Görev: Pukerua Bay, Poirua, Yeni Zelanda doğumlu Peter Robert Jackson olarak da bilinen Yeni Zelandalı yapımcı, yönetmen, senarist
Görev aldığı bazı yapımlar arasında Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği2001 Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü2003 gibi filmler bulunmaktadır.
Peter Jackson 

ailenin tek çocuğuydu. Filmlere küçük yaştan beri ilgi duyan Jackson anne ve babasının bir yeni yılda hediye 8 mm kamerasıyla kısa filmler çekmeye başladı.

Sinema konusunda profesyonel bir eğitime sahip olmamasına rağmen, ergenliğinden itibaren kendini geliştirmeyi başardı. Kariyerinin başında slasher türü filmler çeken Jackson'ın ilk filmi 1987'de çektiği "Bad Taste" filmidir. 1994'te çektiği "Heavenly Creatures" ile ilk akademi ödülü adaylığını almıştır.

Çocukluğundan beri J. R. R. Tolkien hayranı olan yönetmen, kitabın yayın haklarını satın alarak seriyi sinema seyircisiyle buluşturmuştur. Bu seri sayesinde aldığı Akademi ödülünü kazanmıştır. 1995'ten beri hayalini kurduğu Hobbit film serisiyle kariyerine devam etmiştir.