Biyografi

Cate Blanchett: Hakkında

Cate Blanchett; Ivanhoe, Melbourne, Victoria, Avustralya doğumlu Catherine Élise Blanchett olarak da bilinen Avustralyalı oyuncu, idari yapımcı, yaratıcı
Cate Blanchett  54 yaşında Boğa burcu
Doğum tarihi - yeri14 Mayıs 1969 Ivanhoe, Melbourne, Victoria, Avustralya
Uyruk / Görev: Ivanhoe, Melbourne, Victoria, Avustralya doğumlu Catherine Élise Blanchett olarak da bilinen Avustralyalı oyuncu, idari yapımcı, yaratıcı
Cate Blanchett 

2 kez Oscar, 3 kez BAFTA ve 3 kez Altın Küre kazanmıştır. Peter Jackson'ın "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinde canlandırdığı Elf kraliçesi "Galadriel" rolüyle tanınmaktadır. Avusturalyalı bir anne ve Amerikalı bir babanın üç çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Cate Blanchett, henüz 10 yaşındayken babasını kaybetti. Annesi tarafından büyütüldü.

Yönetmenliğini Steven Spielberg’in üstlendiği serinin 4. filmi "Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı" (2008) filminde "Rus ajan Irina Spalko" karakterini canlandırdı. Ayrıca David Fincher'in yönetmenliğini yaptığı "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi" (2008) filminde Brad Pitt ile başrolü paylaşmıştır.

Peter Jackson’ın yönetmeni olduğu "Hobbit: Beş Ordunun Savaşı" (2014) adlı sinema filminde yine "Galadriel" karakterini canlandırdı. Cate Blanchett, 29 Aralık 1997 tarihinde senaryo yazarı Andrew Upton ile evlendi. Roman Robert Upton, Dashiell John Upton, Ignatius Martin Upton adlarında 3 oğlu vardır. Ayrıca 6 Mart 2015 tarihinde "Vivienne" adında bir kız bebek evlat edinmiştir.