I Am Mother
I Am Mother filmi, bir robot tarafından büyütülen genç bir kızın hikayesini anlatmaktadır. İnsan nesli, dünya üzerinden silinmiştir. Nüfusun tükenmesinden sonra, dünya nüfusunun yeniden canlandırmak için özel bir robot tasarlanmıştır. Anne adı verilen bu robot, genç bir kızı büyütmekle görevlendirilmiştir.
Uzaydan Gelen Fırtına; Filmin orijinal adı: Geostorm
Hava koşullarını kontrol eden bir uydu sistemi, aniden bozulunca bir bilim insanı, Dünya'da gerçekleşebilecek iklim felaketini önlemek için zamanla yarışmak zorunda kalacaktır. Filmin oyuncu kadrosun Gerard Butler, Jim Sturgess ve Abbie Cornish gibi isimler yer almaktadır.
Maymunlar Cehennemi: Savaş; Filmin orijinal adı: War For The Planet Of The Apes
Kobo'nun ihanetine uğrayıp, kendi türünden büyük kayıplar veren Sezar, insanların kendilerini affetmeyeceğini biliyordu. Bu nedenle gelecekteki savaş için çoktan hazırlıklara başlamıştı. 2011'de Maymunlar Cehennemi: Başlangıç filmiyle yeniden başlatılan seriye, 2014 yılında vizyona giren Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti filmiyle devam edilmişti. Filmin senaryo ve yönetmenliğini bir kez daha Matt Reeves üstlenirken, senaryoda ona 2. filmde nMark Bomback eşlik etmiştir. Kadroda yer alan başlıca isimlerse Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Terry Notary ve Karin Konoval.
La supplication
Bu film Çernobil ile mücadeleyi değil Çernobil hakkında çok az bildiklerimizi anlatmaktadır.
Mad Max: Fury Road
Kıyamet sonrası türünün yaratıcısı ve efsanevi Mad Max filmlerinin ardındaki usta yönetmen George Miller, bir kez daha yönetmen koltuğunda oturduğu Mad Max: Fury Road ile geri döndü. Charlize Theron ve Tom Hardy'nin rol aldığı film, serinin 4. bölümüdür. Filmin diğer başrollerinde; Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoë Kravitz yer almıştır.
Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti; Filmin orijinal adı: Dawn of the Planet of the Apes
Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti filminde genleri değiştirilmiş, isyancı maymun Sezar'ın kaçışının üzerinden 10 yıl geçmiştir. Hayatta kalmayı başarmış insanlar, enerji sorunlarını çözebilmek için ormanın içinden geçerek hidroelektrik santraline gitmektedirler. Bu sırada Sezar'ın maymun ordusuyla karşı karşıya gelirler. Yönetmenliğini Matt Reeves'ın üstlendiği filmin senaryosu ise Rick Jaffa ve Amanda Silver'a ait. Başrol Andy Serkis'in yanı sıra bu filmin kadrosunda Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo, Karin Konoval ve Judy Greer yer alıyor.
Left Behind
Milyonlarca insan bir anda ortadan kaybolunca geride kalanlar için kaos başlamıştır. Bir pilot ve gazeteci bir araya gelerek bu garip olayı araştırmaya başlarlar. Yönetmen koltuğunda Vic Armstrong’un oturduğu filmin senaryosunu Jerry B. Jenkins ve Tim LaHaye’nin romanından Paul Lalonde ve John Patus perdeye uyarlamıştır. Aksiyon türündeki filmin oyuncu kadrosunda ise Nicolas Cage, Nicky Whelan ve Chad Michael Murray yer almıştır.
Yıldızlararası; Filmin orijinal adı: Interstellar
Christopher Nolan'ın, Jonathan Nolan ile kaleme aldığı ve yönetmenliğini sırtladığı filmin yıldız oyunculardan oluşan oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matt Damon, Bill Irwin, John Lithgow ve Michael Caine gibi isimler yer alıyor. Bilimkurgunun yanı sıra dramatik öğeler de içeren filmin senaryosu Fizikçi Kip S. Thorne'nun evrendeki 'Solucan Delikleri' teorisinden ilham alıyor.
Yerçekimi; Filmin orijinal adı: Gravity
Y Tu Mamá También, Son Umut, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı gibi filmlerin yönetmeni ve ortak senaristi olarak tanıdığımız Meksikalı sinemacı Alfonso Cuarón'ın yönetmenliğini üstlendiği bilim-kurgu geriliminin başrollerini ise Sandra Bullock ve George Clooney paylaşıyor.
Snowpiercer
Gelecekte başarısızlıkla sonuçlanan bir deney, büyük bir felakete neden olmuştur. Olan şey: Yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde sonlandıran bir küresel soğumadır. Geride kalan insanlar, Dünya'nın etrafını turlayan bir trenin içindekilerdir. Yönetmen koltuğunda Koreli sinemacı Joon-ho Bong'un yer aldığı "kıyamet sonrası" temalı filmin kadrosunda Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris ve Octavia Spencer gibi yıldız isimleri yer almıştır.
The Colony
Dünya gezegeni bir iklim felaketi sonrasında binlerce yıl önce olduğu gibi yeniden buz devrine girmiştir. Güneşin yüzünü göstermediği yeryüzünde her taraf karlarla kaplanmıştır. Hayatta kalabilen bir grup insan, bir yeraltı sığınağında koloni kurarak hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Filmin yönetmen koltuğunda Jeff Renfroe otururken oyuncu kadrosunda Laurence Fishburne, Kevin Zegers, Bill Paxton gibi isimler yer almıştır.
Açlık Oyunları; Filmin orijinal adı: The Hunger Games
Yakın bir zamanda Kuzey Amerika kuraklık ve ardından gelen yangın ve kıtlıklarla gücsüzleşerek yıkılmış ve yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye bırakmıştır. Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı "Açlık Oyunları" düzenlenmektedir. Türkiye'de Zafer Yolu (Seabiscuit) filminin yazar ve yönetmeni olarak tanıdığımız Gary Ross'un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği film, Suzanne Collins'in aynı isimli romanından gene Ross tarafından perdeye uyarlanmıştır. Film başrollerini ise Jennifer Lawrence ve Josh Hutcherson paylaşmıştır.
Salgın; Filmin orijinal adı: Contagion
Sıra dışı filmlerin yapımcısı ve yönetmeni Steven Soderbergh'in 2011'de çektiği üçüncü ve son filmi olan Salgın'ın senaryosunda, İspiyoncu! (The Informant!) ve The Man from U.N.C.L.E. filminde de beraber çalıştığı Scott Z. Burns'ün imzası var. 2000'de çektiği Traffic filmiyle En İyi Yönetmen Oscarı'na uzanan Soderbergh'in bu filminde de vazgeçemediği oyuncu Matt Damon'ın yanı sıra oyuncu kadrosu oldukça zengin: Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, Jude Law, Marion Cotillard, Kate Winslet. Dünya prömiyeri 68. Venedik Film Festivali'nde yapılan film, Filmekimi 2011 programında göze çarpan usta işi yapımlardan. Eleştirmenlerden tam not alan film için, türler arası geçişi seven yönetmen Steven Soderbergh'in 'soğuk' anlatım tarzıyla örtüştüğü yorumları da yapılıyor.
2012
2012 filmi, dünyanın sonunu getiren küresel bir felaketin ardından, kurtulanların kahraman gibi mücadelelerini anlatan destansı bir macera filmdir. Film, bir solukta izlenebilecek, izlerken düşündürecek sarsıcı sahneler de barındırmaktadır.
9
Yakın bir gelecekte, savaşta kullanılmak üzere üretilen akıllı makineler isyan ederek insanlığa savaş açmıştır. Toplumsal çalkantılarla da insan nüfusu neredeyse silindikten sonra makinelerin çoğu da kapanmıştır. 9 filmi birçok filmden çok farklı bir konumda yer almaktadır. Bugüne kadar izlenilen hiçbir canlandırma filme benzememektedir. Hem aksiyon dolu bir macera filmi hem de heyecan dolu bir fantastik bir canlandırma... Tim Burton ve Timur Bekmambetov’un ortak yapımcılığını üstlendiği 9 filmi, yönetmen Shane Acker’ın 2006 yapımı 11 dakikalık Oscar adayı kısa filminden uyarlanmıştır.
The Road
Yol filmi, film bilim kurgu türünde olmasına rağmen Western türünde de öğeler taşımaktadır. Gelecekteki kıyamet günlerini anlatan bir kitabın uyarlaması olan yapım, güçlü oyuncu kadrosuyla, en iyi satanlar listesindeki kitabın gölgesinde kalmıyor.
Hayalet Fırtına; Filmin orijinal adı: Ice Twisters
Bir bilim adamı oluşturduğu ekibi ile birlikte, mevsimleri kontrol altına alabilmek ile ilgili çalışmalar yaparlar. Ancak işler ters gider ve yarattıkları fırtına korkunç sonuçlara neden olmaya başlamıştır.
Ben Efsaneyim; Filmin orijinal adı: I Am Legend
Robert Neville (Will Smith), ölümcül bir virüsün dünyaya yayılmasına engel olamamış bir bilim adamıdır. New York şehrinde hayatta kalabilenler arasındadır. Virüse karşı bağışık olduğu için kendi kanı üzerinde bir yandan deneyler yaparken öte yandan da başka insanlarla iletişime geçmeye çalışmaktadır. Herkesin öldüğüne inanmaya başladığı bir sırada beklenmedik bir durumla karşılaşacaktır.
Son Umut; Filmin orijinal adı: Children of Men
Filmin hikayesi 2027 yılının Londra'sında geçmektedir. Theo Faron (Clive Owen), geleceğin bu dağılmış dünyasında kendi halinde yaşayan bir adamdır. Dünya'da büyük yıkımlar yaşanmış ve en sağlıklı kalmış yer olarak İngiltere öne çıkmaktadır. Bu sebeple ülkeye her yerden ciddi bir mülteci akını gelmektedir. Ayrıca kısırlık dünyanın üstüne bir felaket olarak çöreklenmiş ve yaşayan en genç insan olan 18 yaşındaki bir kişi de ölmüştür. Artık dünyaya yeni bebekler doğmamaktadır.
Yarından Sonra; Filmin orijinal adı: The Day After Tomorrow
Kurtuluş Günü filminin yönetmeni Roland Emmerich, etkileyici bir aksiyon ve gerilim dolu filmi ile yine karşımızda. İklim bilimci Jack Hall, Antarktika’da büyük bir buzulun koptuğunu keşfeder. Ancak henüz henüz anlayamadığı şey ise bu olayın, dünya nüfusunu tehdit edecek bir doğal afetin tetikleyicisi oluşudur.
Kor; Filmin orijinal adı: The Core
Dünyanın çekirdeğinde meydana gelen olağan dışı durum, tüm gezegenin geleceğini tehdit etmektedir. Jeofizikçi Dr. Josh Keyes, durumun ciddiyetinin farkındadır. Doktor Keyes, dünyayı kurtarmak için kendi dallarında uzman bilim insanlarından oluşan bir ekip kurar.
İsyan; Filmin orijinal adı: Equilibrium
3. Dünya Savaşı sonrasında savaş, insanoğlunu zor da olsa savaşın sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda bırakmıştır. Kurulan baskıcı sistem insanların duygu belirti göstermesine izin vermemektedir. Onlara umut verecek her şey yasaklanmıştır.
Armageddon
Armageddon filmi, gişede büyük başarı yakalayan filmleriyle tanınmış, yapımcı-yönetmen Michael Bay'in ses getirmiş bir filmidir. İnsanların kıyamet korkusuna bilimsel bir çözüm sunan filmin öne çıkan oyuncuları arasında Bruce Willis, Liv Tyler, Billy Bob Thornton ve Ben Affleck gibi isimler bulunmaktadır.
Derin Darbe; Filmin orijinal adı: Deep Impact
Dönemin ses getiren filmlerinden biri olan Derin Darbe filmi, sinemada pek çok kez karşılaştığımız 'kıyamet' temasını çarpıcı bir üslupla perdeye yansıtmıştır.

38 adet sonuçtan 1–24 arasında olanlar gösteriliyor