Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit, film afişi
Evren, herhangi birinin şekline girebilen bir uzaylı istilası ile karşı karşıya kalınca, ödüllü ajan H ile kararlı çaylak M birlikte hareket etmeye karar verir. Yönetmen koltuğunda Barry Sonnenfeld'in olduğu, Tommy Lee Jones ve Will Smith'le özdeşleşmiş Men In Black'in yan ürünü olarak izleyeceğimiz filmin yapımcılığını Laurie MacDonald ve Walker Parkes üstleniyor. Filmin senaryosu ise Matt Holloway ve Art Marcum ikilisine ait.
Yok Oluş; Filmin orijinal adı: Annihilation
Area X denilen bölgede doğa, insan uygarlığının son izlerini de silmiştir. İlk gönderilen keşifçiler, burasının bozulmamış cennet gibi bir yer olduğu bilgisini rapor etmişlerdir. Kocası gizli bir görev sırasında kaybolan biyolog Lena (Natalie Portman), ABD yönetimi tarafından yalıtılmış bu gizemli bölgedeki keşif görevine gönüllü olarak katılır.
Hayat; Filmin orijinal adı: Life
Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 6 görevlisi, Pilgrim Uzay Aracı aracılığıyla Mars'tan getirilen bir örneği incelerken büyük bir keşfe imza atmışlardır. İnceledikleri bu örnek biyolojik özellikler ihtiva etmektedir. Bunun anlamı Mars'ta kuşku götürmez bir yaşamın kanıtıdır. Daniel Espinosa'nın yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosunu Rhett Reese ve Paul Wernick ikilisi kaleme almıştır. Oyuncu kadrosunda ise Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal ve Rebecca Ferguson gibi isimlerin yer almaktadır.
PK
P.K. filmi, başka bir gezegenden gelen bir yabancının tanrıyı bulma çabasını anlatmaktadır. P.K. (Aamir Khan), daha önce kimsenin sormadığı sorular sormaktadır. Bunlar masum, çocuk gibi sorulardır fakat cevapları da ilginçtir. P.K.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirmek durumunda kalmaktadırlar. Rajkumar Hirani'nin yönetmenliğini yaptığı filmin başlıca rollerinde Aamir Khan, Anushka Sharma ve Sanjay Dutt yer almıştır.
Yıldızlararası; Filmin orijinal adı: Interstellar
Christopher Nolan'ın, Jonathan Nolan ile kaleme aldığı ve yönetmenliğini sırtladığı filmin yıldız oyunculardan oluşan oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Matt Damon, Bill Irwin, John Lithgow ve Michael Caine gibi isimler yer alıyor. Bilimkurgunun yanı sıra dramatik öğeler de içeren filmin senaryosu Fizikçi Kip S. Thorne'nun evrendeki 'Solucan Delikleri' teorisinden ilham alıyor.
The World's End
20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelen 5 eski arkadaş, Dünya'nın sonunu getirmeye kararlıdır.
Siyah Giyen Adamlar 3; Filmin orijinal adı: Men In Black III
Oyuncu Will Smith ve yönetmen Barry Sonnenfeld Siyah Giyen Adamlar efsanesini yeniden canlandırmak için üçüncü kez bir araya geliyorlar. Başrollerde Will Smith'e eşlik eden isimler ise Tommy Lee Jones, Josh Brolin ve güzel yıldız Emma Thompson.
Prometheus
Bir uzay aracı dünyaya gelir, insan görünümlü bir varlık elindeki bir sıvıyı içerek parçalanmaya başlar ve suya karışır. Onun DNA'sı biyogenez bir reaksiyon başlatır. Filmin orijinal hikâyesi Jon Spaihts tarafından yazılmış sonrasında Lost'un yaratıcısı Damon Lindelof'un elinden geçmiştir. Kadrosuyla da öne çıkan Prometheus filmi, Alien efsanesiyle aynı DNA'ya sahip olmasına rağman farklı bir hikaye anlatmaktadır.
Battleship
Dünya'dan gönderilen sinyaller, uzaylı yaşam formlarının dünyayı gelmelerine neden olmuştur. Film, ABD donanmasının Hawaii'yi ve dünyayı kurtarmasını konu almıştır. Battleship filmi, bir dönemin sevilen savaş oyunu olan Amiral Battı'nın hikayesinden perdeye uyarlanmıştır. Filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Hancock filminden tanınan Peter Berg yaparken ortak yönetmenler ve yapımcılar arasında her biri aksiyon filmleriyle anılan Scott Stuber, Sarah Aubrey, Brian Goldner ve Duncan Henderson isimleri yer almıştır. Oyuncu kadrosunda ise Taylor Kitsch, Liam Neeson, Alexander Skarsgård, Brooklyn Decker ve Rihanna Asano gibi yıldız isimler bulunuyor.
Predators
Bir Predator gemisi Dünya'ya zorunlu iniş yapmıştır. ABD Ordusu'ndan keskin nişancı Quinn McKenna ve ekibi, bir rehine alma görevindeyken Predator tarafından saldırıya uğrar. McKenna, Predator'ı etkisiz hale getirir ve dünya dışı yaşamın varlığını ispatlamak için zırhının bazı kısımlarını kargo ile eski karsının evine gönderir. 1987 yapımı Av (Predators) kült filmden sonra bu yeniden çevrimi yapılan bu versiyonunda Robert Rodriguez yapımcı ve senarist olarak projeye imza atıyor.
Avatar
3D boyutlu, son teknoloji ürünü ve ciddi anlamda yüksek bütçeli Avatar filminin yönetmeni James Cameron’e, Titanik, Yaratıklar ve Terminator filmlerinden ötürü zaten seyircilerin bir hayranlığı vardı. Cameron bu sefer Pandora gezegeninin eşsiz güzeliğini bize tüm teknolojik imkanları kullanarak sinema seyircisiyle buluşturuyor.
Yasak Bölge 9; Filmin orijinal adı: District 9
Farklı senaryosu, ilginç kurgusu ve bilim kurgu anlayışına alternatif sunan içeriği ile, Yasak Bölge 9 filmi hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Filmde, 1982'de hayatta kalan son uzaylıların, hayatlarını sürdürebilmek için dünyayı mesken tutmalarının hikayesi anlatılmaktadır.
Siyah Giyen Adamlar 2; Filmin orijinal adı: Men in Black II
Ajan K, son görevinden ardından Siyah Giyen Adamlar birimini bırakıp normal yaşamına geri dönmüştür. Ajan J ise görevine halen devam etmektedir. Son zamanlarda olağan dışı bir dosya üzerinde çalışan Ajan J, davayı çözebilmek için Ajan K'yı geri döndürmeye çalışacaktır.
Evrim; Filmin orijinal adı: Evolution
Yaklaşmakta olan itfaiyecilik sınavına gece çölde hazırlanan Wayne, Arizona Glen Kanyonu'nda bir meteorun düşüşüne tanıklık eder. Öğretmeni ile birlikte düşen meteordan parça örneği almak üzereyken sızan mavi bir sıvıyı farkederler. Tek hücreli bu yaşam forma inanılmaz bir hızla evrimleşerek büyümektedir.
İşaretler; Filmin orijinal adı: Signs
Graham Hess (Mel Gibson), geçmişinde yaşadığı oldukça kötü olaylar nedeniyle artık tanrı inancını yitirmiş olan eski bir rahiptir. Atrık cocukları ve karısının erkek kardeşiyle birlikte çiftçilikle uğraşmaktadır. Günün birinde mısır tarlalarında aniden ortaya çıkaran garip işaretler nedeniyle gerilim dolu günler onları beklemektedir. Altıncı His ve Ölümsüz gibi eserleriyle tüm ABD'nin dikkatini üzerine çeken Shyamalan, bu kez dünya dışı varlıklar mitini merkezine alıyor.
Men in Black Alien Attack
Siyah Giyen Adamlar, dünyaya göç eden dünya dışı varlıklar ile dünyalıların arasındaki düzeni korumaktadır.
Uzayın Derinliklerinde; Filmin orijinal adı: Lost in Space
1960'lı yılların popüler TV dizisi Lost in Space'in sinema uyarlaması olan yapımın yönetmenliğini Stephen Hopkins yapmıştır. Filmin başrollerinde ise Gary Oldman, William Hurt, Matt LeBlanc ve Mimi Rogers gibi isimler yer almıştır.
Evrenin Sırrı; Filmin orijinal adı: The Arrival
Charlie Sheen’in keşifçi Zane Zaminsky'yi canlandırdığı Evrenin Sırrı (Arrival) filmi, aynı zamanda Harrison Ford'un başrölünde yer aldığı Kaçak (The Fugitive) filminin senaryosunda imzası olan David Twohy'nin yönetiminde çekilmiştir.
Siyah Giyen Adamlar; Filmin orijinal adı: Men in Black
Barry Levinson’ın Will Smith ve Tommy Lee Jones gibi çok sevilen 2 oyuncuyu yanına alarak çektiği Siyah Giyen Adamlar (Men in Black) filmi, gösterildiği yılda tüm dünyada epey ses getirmişti.
Mesaj; Filmin orijinal adı: Contact
Pulitzer ödülü kazanmış Carl Sagan’ın romanından Oscar ödüllü Forrest Gump filmiyle tanıdığımız Robert Zemeckis tarafından sinemaya uyarlanan, oyuncu kadrosuyla da kült filmler arasında yerini alan Mesaj filmi, evrenin kendisi ve insanoğlunun ona dair oluşturduğu algısı arasındaki çelişkiyi ortaya koyan önemli çıkarımlar yapmıştır. Mutlaka izlenmesi gereken yapımlar arasındadır.
Çılgın Marslılar; Filmin orijinal adı: Mars Attacks!
Çılgın Marslılar filmi ile yönetmen Tim Burton, ünlü oyuncu kadrosuyla çektiği filmde 1950'li yılların uzaylı istilacılarını konu alan kült filmlerini eleştiriyor.
Kurtuluş Günü; Filmin orijinal adı: Independence Day
Şimdiki yaşamında kablo teknisyenliği yapan eski bir bilim insanı David Levinson (Jeff Goldblum), uzaylıların bir günden daha kısa süre içerisinde dünyanın kritik yerlerine büyük bir saldırı gerçekleştireceğini anlar. Filmin gösterime gireceği tarihlerde reklam afişlerinde İstanbul'un üstünde dev bir uzay gemisinin görüntüsü paylaşılmıştı. Reklam amaçlı kullanılan afişlerdeki bu görüntüler, filmde maalesef yer almamıştır.
Yıldız Geçidi; Filmin orijinal adı: Stargate
Sinemalarda gösterime girdiğinde büyük ses getiren Yıldız Geçidi filmi, sonralarında Stargate SG-1 adı altında TV dizisi olarak ekranlara gelmiştir. Albay O’Neil rolünü McGyver dizisinden tanıdığımız Richard Dean Anderson canlandırmıştı.
E.T.
Meraklı uzaylılar, ziyaret etmek ve meraklarını gidermek amacıyla dünyaya iniş yaparlar. Fakat geri dönüşlerken aralarından birisini almayı unuturlar.

33 adet sonuçtan 1–24 arasında olanlar gösteriliyor