Pele: Bir Efsanenin Doğuşu; Filmin orijinal adı: Pelé - The Birth of a Legend
Film, Brezilyalı efsanevi futbolcu Pêle’nin hayatını anlatıyor. Brezilya futbolunun adını dünyaya duyuran isim olarak tarihe geçen ünlü futbolcunun hayatını beyazperde de ilk oyunculuk deneyimine imza atan Kevin de Paula canlandıyor. Filmin yönetmen ve senaristliğini ise Jeff Zimbalist ve Michael Zimbalist ikilisi beraber üstleniyor.
Rio 2
Rio de Janeiro şehrinde Linda ve Tulio tarafından koruma altına alındıktan sonra kusursuz ve mutlu bir yaşam süren Mavili, Harika ve üç yavrusunun yaşamları, aldıkları yeni bir haber ile tamamen değişecektir.
Rio
Hem eleştirmenler hem de seyirciler tarafından oldukça beğenilen 'Buz Devri' animasyon film serisinin yaratıcılarının elinden çıkan 'Rio', yepyeni bir macerayı sinema perdesine taşıyor.
2012
2012 filmi, dünyanın sonunu getiren küresel bir felaketin ardından, kurtulanların kahraman gibi mücadelelerini anlatan destansı bir macera filmdir. Film, bir solukta izlenebilecek, izlerken düşündürecek sarsıcı sahneler de barındırmaktadır.
Geçiş Çizgisi, 2008, DVD Posteri
Filmde fakir bir aileden gelen, hayallerinin peşinden gitmek için savaşması gereken 4 erkek kardeşin hikayesi anlatılmaktadır.
Merkez İstasyonu; Filmin orijinal adı: Central do Brasil
Annesi Rio de Janeiro`nun merkez istasyonu önünde öldürüldükten sonra, küçük çocuk, yalnız ve iyiliğe inanmayan bir kadın tarafından sahip çıkılır. Kadın, aklına ilk gelen, çocuğun üzerinden çıkar elde etme düşüncesiyle, Brezilya`nın uzak Kuzeydoğusunda yaşayan babasına götürüp teslim etme sorumluluğu arasında kalır. Sonuçta onları giderek daha da uzak ve tanışık olmadıkları yerlere götüren kamyonlar ve arabalarda seyahat ederken, aralarındaki düşmanlık da yokolmaya başlar. Yolculuk, herbirinin kendi kişiliklerini bulacağı bir seyahate dönüşmektedir.
Two Brothers, My Sister, 1994, Film Posteri
Lisboa, Portekiz, 1990'ların ortası. Üç erkek kardeş, bir genç kadın ve iki genç adam, bugünü umursamadan birlikte yaşamaktadır. Birbirlerini severler ama bir gün yolları ayrılır. Maria'nın yardıma ihtiyacı olduğunda, üç kardeş tekrar bir araya geleceklerdir. Ama artık çok geçtir.
Cennet Sineması; Filmin orijinal adı: Nuovo cinema Paradiso
Cennet Sineması filminde Salvatore (Marco Leonardi), yerel bir film göstericisi olan Alfredo (Philippe Noiret) ile tanıştığı dönemde henüz genç bir oğlandır. Sinemayı tanıdıkça sevmeye; Alfredo’ya da orada kendisine bir iş bulması için yalvarmaktadır. En sonunda Alfredo, onu asistan film gösterici yapar. Böylece Salvatore, yeni işiyle birlikte kurduğu hayal dünyasına ilk adımını atmış olur. Sinemaya olan aşkı ve Alfredo’ya karşı duyduğu sevgisi, günden güne büyüyecektir.
Love Me Forever or Never, 1986, Film Posteri
Ayrılmalarından üç ay sonra genç bir çift, (Fernanda Torres ve Thales Pan Chacon) geçmiş ilişkilerini tartışmak için yeniden bir araya gelir.
Antonio das Mortes, 1969, Film Posteri
Mauricio do Valle, "Kara Tanrı, Beyaz Şeytan"'ın sorunlu tetikçisi Antonio das Mortes rolünü tekrarlıyor. Coirana (Loirival Pariz) liderliğindeki Cangaceiro haydutlarının yeni bir versiyonu Sertão'da yükselmektedir. Kör bir toprak sahibi olan Coronel Horácio (Joffre Soares), eski düşmanını yok etmesi için Antonio'yu işe alır.
İsyan; Filmin orijinal adı: Queimada
Politik sinemanın en önemli mihenk taşlarından biri olan "Cezayir Savaşı" filminin yönetmeni Gillo Pontecorvo'nun imzasını taşıyan İsyan (Queimada), Portekiz açıklarındaki bir adaya giden gizli ajan Sir William Walker'ın provokatif faaliyetlerini anlatmaktadır.
Ölümle Yarışanlar; Filmin orijinal adı: Grand Prix
Yönetmenliğini John Frankenheimer’ın üstlendiği yapımın senaryosunu Robert Alan Aurthur kaleme almıştır. Filmin başrollerinde James Garner, Eva Marie Saint ve Yves Montand yer alıyor.
Riolu Adam; Filmin orijinal adı: L'Homme de Rio
Fransız sinemasının önde gelen yönetmenlerinden biri olan Philippe de Broca'nın yönettiği Rio Macerası (L'Homme de Rio), mizahi açıdan oldukça tatmin edici bir iş ortaya çıkarmıştır. Filmin yapımında gayriresmî olarak ünlü Belçikalı çizgi romancı Hergé'nin yarattığı Tenten (Tintin)'in maceralarından esinlenilmiştir. Özellikle de filmin Tenten'in "Kırık Kulak" (The Broken Ear) adlı macerasının serbest bir uyarlaması olduğu söylenmektedir. Ayrıca filmin özgün senaryosu 1965 yılında Oscar'a aday gösterilmiştir.
The Soft Skin; Filmin orijinal adı: La Peau douce
François Truffaut’ya Cannes’da Altın Palmiye adaylığı getiren bu etkileyici Yumuşak Ten adlı dram filmi, başarlı karakter analizleri ve durum tahlilleri ile bunları çarpıcı bir dille sunan oyunculuklarla örülmüştür. Truffaut’nun en etkileyici filmlerinden biridir.
Verilen Söz filmi, 1962 yapımı, film posteri
Siyah Orfe; Filmin orijinal adı: Orfeu Negro
The Lavender Hill Mob
İngiliz Film Enstitüsü, The Lavender Hill Mob filmini tüm zamanların en iyi 17. İngiliz filmi olarak seçmiştir.
Now, Voyager
Charlotte Vale, annesinin gölgesinde yaşayan ve evde kalmış bir kadındır, Onu, Kızkardeşi Lisa tanınmış bir psikiyatrist olan Jaquith ile tanıştırır.
Olympia
Alman yapımı belgesel, Berlin Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşen 1936 Yaz Olimpiyatları'nı ele alıyor. Filmin senarist, yönetmen ve yapımcısı Leni Riefenstahl.
Captains Courageous
Limite
Görsel
Görsel

23 sonuç gösteriliyor