Parazit; Filmin orijinal adı: Gisaengchung
Parazit filmi, dünya prömiyerini Altın Palmiye Ödülü'nü kazandığı 21 Mayıs'taki 2019 Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Bu ödülü alan ilk Kore filmi ve 2013'teki Mavi En Sıcak Renktir filminden beri ödülü oy birliğiyle alan ilk film olma özelliğini kazanmıştır. 92. Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film dalında Güney Kore'den aday gösterilmiştir.
Uzay Parkı; orijinal adı Astro Gardener, Güney Kore film, poster
Uzay Parkı filmi, evreni kurtarmaya çalışan küçük bir kızın maceralarını anlatıyor.
Bamui haebyun-eoseo honja
Kore'de evli bir adamla ilişki yaşayan aktris Younghee (Kim Min-Hee), içinde bulunduğu durumdan dolayı kendisini baskı altında hissetmektedir. Günlerini mutsuz bir şekilde geçirmeye başlamış ve bir süre sonra her şeyden vazgeçmşitir. Sevdiği adamın onun yanında olacağını söylemesine rağmen Youghee ona güvenmemektedir. Sürekli düşünmeye ve kendini sorgulamaya başlayan Younghe, sevginin insan hayatında ne kadar önemli olduğunu anlamaya başlayacaktır.
Hizmetçi; Filmin orijinal adı: Agassi
1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır.
Okja
Dünya tatlısı Okja adında dev bir yaratık ile onu büyüten Mija; hayvan hakları savunucuları, aç gözlü şirketler ve bilimsel etik kurallarının ortasında kalmıştır. Başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn'ın yer aldığı filmin yönetmenliğini Joon-ho Bong yer almıştır. Ayrıca Joon-ho Bong, filmin senarisliğini Jon Ronson ile birlikte kaleme almıştır. Film 70. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül olan Altın Palmiye için yarışmıştır.
Zombi Ekspresi; Filmin orijinal adı: Busanhaeng
Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde ısrarcı kızına dayanamayıp gönülsüzce, kızıyla birlikte eski eşinin yanına gitmek için trene binerler. Ancak ülkede hızla yayılan, insanları zombiye dönüştüren bir virüs nedeniyle trende hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda kalırlar.
En Süper Kahramanlar; Filmin orijinal adı: Bling
Kyung Ho Lee ve Wonjae Lee'nin yönetmenliğini yaptığı animasyon filmi Amerika ve Güney Kore ortak yapımıdır.
Snowpiercer
Gelecekte başarısızlıkla sonuçlanan bir deney, büyük bir felakete neden olmuştur. Olan şey: Yeryüzündeki yaşamı büyük ölçüde sonlandıran bir küresel soğumadır. Geride kalan insanlar, Dünya'nın etrafını turlayan bir trenin içindekilerdir. Yönetmen koltuğunda Koreli sinemacı Joon-ho Bong'un yer aldığı "kıyamet sonrası" temalı filmin kadrosunda Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt, Ed Harris ve Octavia Spencer gibi yıldız isimleri yer almıştır.
Acı; Filmin orijinal adı: Pieta
Güney Koreli yönetmen Kim Ki-duk'un filmi olan "Acı", kimsesiz büyüyen ve hayata karşı acıması olmayan bir adamın yaşamını işliyor. Dünya prömiyerini 2012 Venedik Film Festivali'nde yapan ve ödülle dönen filmin baş rollerinde Min-soo Jo ve Jung-jin Lee yer alıyor.
Sevimli Kahraman
Albino olan koala Johnny, aslında ender rastlanan bir türü temsil etmektedir. Ancak çevresindekiler onun farklı olmasından dolayı onu hep dışlamış, hatta karnaval zamanında bile ucube gösteriler yaptırmışlardır.
Gizli Güneş Işığı, 2007, Film Posteri
Bir kadın, ölen kocasının doğduğu kasabaya taşınır. Uyum sağlamaya çalışırken, bir başka trajik olay hayatını alt üst edeecektir.
Görünmez Savaşçı; Filmin orijinal adı: Stealth
Çok da uzak olmayan bir gelecekte ABD Ordusu, EDI adını verdikleri yapay zeka sistemi ile uçurulan Talon Jet denilen bir savaş jeti geliştirmiştir. Ancak günün birinde EDI, kendi mantığı çerçevesinde hareket etmeye başlayarak insanlık için büyük bir tehdit oluşturacaktır.
Boş Ev; Filmin orijinal adı: Bin jip
Tae-suk (Hee Jae), motorsikletiyle yollara düşen ve karşılaştığı boş apartman dairelerinde kendine farklı yaşamlar kuran yalnız bir adamdır. Tatil gibi çeşitli nedenlerden dolayı evlerinden bir süre ayrı kalan insanları takip eden Tae-suk, onların bıraktığı boş evlere girip bir süreliğine burada misafir olmaktadır. Bunun karşılığında kendince, çalışmayan ev aletlerini tamir ederek borcunu ödemektedir. Bu ziyaretlerinden biri sırasında evde yalnız olmadığını fark edecektir.
Fedakar Kız; Filmin orijinal adı: Samaria
Jae-yeong, erkeklerle uyuyan amatör bir fahişedir ve en yakın kız arkadaşı Yeo-Jin ise onun işlerini yönetmekte ona adam bulmakta ve parayı almaktadır. Jae-Young, bu adamlardan birine aşık olunca son derece kıskanç olan arkadaşından saklamak isteği ile duygularını bastırmayı tercih eder. Bir gün bir olay olur. Polis baskınından kurtulmak için uğraşan Jae-yeong camdan atlar ve ciddi şekilde yaralanır. Çok geçmeden de hastanede yaşamını yitirir. Bunun üzerine Yeo-Jin, onun yerine geçerek erkeklerle birlikte olmaya başlar. Bunun üzerine dedeltif babası, kızının nasıl bir işin içinde olduğunu öğrenecektir.Ve bütün o müşteri adı altındaki adamlardan intikam almaya başlayacaktır.
Vaha; Filmin orijinal adı: Oasiseu
Jong-du (Kyung-Gu Sol), farklı ve hatta sorunlu bir davranış biçimine sahip olduğu için genellikle toplum tarafından dışlanmaktadır. Günün birinde kaza yaparak istemeden bir adamın ölümüne sebep olur. Hapise girer ve cezasını çekip dışarı çıktıktan sonra vicdan sancısı onu ölen adamın evine kadar getirecektir. Orada adamın sakat ve felçli kızı ile karşılaşır. Kendine hakim olamaz ve kıza tecavüz eder. Sakat kız, her ne kadar acı çekse de aslında tatminsel bir şeyler yaşadığı için Jong-du’ya bağlanır ve ortaya bir aşk hikayesi çıkar. Ancak bu aşk, onları dışarıda bırakanlar tarafından illa ki hor görülecektir.
Painted Fire, 2002, Film Posteri
Film, 19. yy. Koresi'nin politik ve huzursuzluk ortamında, Jang Seung-up (Min-sik Choi) adındaki bir ressamın çevresindeki baskı dolu dünyanın içinde, kendi yeteneklerini keşfetme sürecini anlatmaktadır.
Rollerball
Ölüm Pateni filminde yakın gelecekte Amerikan futbolu ve buz hokeyi gibi sporların karışımında meydana glen Rollerball adındaki yeni bir spor türünün ortaya çıkması ve bu spora katılan oyuncuların yaşadığı olaylar anlatılmaktadır.
The Surrogate Woman, 1987, Film Posteri
Film, Joseon Hanedanlığı döneminde zengin bir aristokrat ve fakir bir hizmetçi arasındaki aşk ilişkisini anlatmaktadır.

18 sonuç gösteriliyor