Körlük Üzerine Notlar, film afişi
Nörolog Oliver Sacks, bu notları “baş yapıt... okuduğum en sıra dışı, kesin, derin ve güzel körlük betimlemeleri” şeklinde tanımlamıştır. The Notes On Blindness serisi John’un ses kayıtlarının ilk kez kamu tarafından duyulmasını sağlamıştır. Rüyaları, anıları ve John’un hayal dünyasını kapsayan filmler körlüğün iç dünyasının derinliklerine inmektedir.
World of tomorrow
Yönetmen koltuğunda Don Hertzfeldt’in oturduğu kısa film World of Tomorrow, küçük bir kızın kendi geleceğine dair yaptığı tehlikeli ama eşsiz yolculuğu bizimle paylaşıyor.
Paperman
Geleneksel kısa animasyon ve bilgisayar animasyonu karışımı bir filmdir. 85. Akademi Ödülleri'nde En İyi Animasyon Kısa Filmi Akademi Ödülü ve 40. Annie Ödülleri'nde En İyi Kısa Animasyon Annie Ödülünü kazanmıştır.
Head Over Heels
Walter ile Madge yıllarca süren evliliklerinin ardından birbirlerinden ayrı düşerler.
Puss in Boots: The Three Diablos
Filmde, Shrek filmindeki başarısıyla yapımcılara kendi filmi yaptıracak kadar büyük bir zafer kazanan Çizmeli Kedi'nin kısa bir macerasını izliyoruz.
Megamind : The Button of Doom
Megazeka filminin karakterleri üzerine kurulu, 16 dakikalık eğlenceli bir animasyon filmidir.
Thriller Night
Görsel
Rose and Violet
À mi-chemin
Görsel
Wild Life
Animasyon türündeki bu kısa film, 2011 yılı Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Kısa Film' kategorisinde Oscar Ödülü'ne aday gösterilmiştir.
The Carrier
Astro Boy vs. The Junkyard Pirates
Osamu Tezuka'nın Japonya'da 1952 yılından beri bilinen kült kahramanı Astro Boy, son yıllarda diğer ülkelerde de hak ettiği değeri bulmaya başladı. Bakalım robot çöplüğündeki mücadelesinde kazanan kim olacak? İşgüzar çöp korsanları mı yoksa Astro Boy ve onun can yoldaşları mı?
Donkey's Christmas Shrektacular
Noel yaklaşıyor ve Eşek ve arkadaşları birlikte bir Noel şarkısı söylüyorlar.
Le Cirque 2010 yılı yapımı kısa animasyon filmi
Nicolas Brault'un yazıp yönettiği Kanada yapımı film, César Ödülleri'nde 'en iyi animasyon' kategorisinde ödüle aday gösterilmiş, Montréal Film Festivali'nde ise 'en iyi kısa film' dalında ödülü kazanmıştır.
The Whiz Kids, 2001, Film Posteri
16 yaşındaki iki erkek çocuk, Marcos ve Johannes; günlerini yarışarak, güreşerek, takılarak, video izleyerek ve geceleri saklambaç oynayarak geçirirler. İkisi arasında bir süre sonra arkadaşlıkları için bir felaket olmaya başlayan bir yakınlık gelişecektir.
Men in Black Alien Attack
Siyah Giyen Adamlar, dünyaya göç eden dünya dışı varlıklar ile dünyalıların arasındaki düzeni korumaktadır.
Görsel
Alfabe, 1968, Film Posteri
Alfabe filmi, öğrenme korkusu üzerine minik bir başyapıt olarak kabul edilebilir.
Six Figures Getting Sick
Filmde kusmakta olan 6 insan figürünün sürekli dönen kısa bir animasyonu yer almaktadır.
Something's Got To Give
Marilyn Monroe ile Dean Martin'in başrollerini paylaştığı, George Cukor tarafından yönetilmiş ancak tamamlanamamıştır. Marilyn Monroe'nun ölümünden hemen önceki günlerde çekilmeye başlanmış, fakat Monroe'nun hayatındaki iniş çıkışlar ve sonunda da ölümü nedeniyle bitirilememiştir. Filmin çekilen kısmı 1989 yılına kadar Fox film arşivinde saklanmıştır. Sonradan montajlarla tamamlanıp 2001'de yayımlanmıştır.
La jetée
12 Maymun filmine esin kaynağı olan 1962 yapımı; siyah-beyaz, tümüyle fotoğraf görüntülerinden oluşan Fransa yapımı kısa filmdir.
The Horse Player

42 adet sonuçtan 1–24 arasında olanlar gösteriliyor