Umudun Öteki Yüzü; Filmin orijinal adı: Toivon tuolla puolen
Bombalarla sarsılan Halep'ten kaçarak kız kardeşi ile yollara düşen Suriyeli bir göçmen olan Khaled'in bu uzun yolculukta kız kardeşi kaybolur ve Khaled bir geminin kazan dairesinde Helsinki'ye ulaşmayı başarırı. Sanki bir uzaylı gibi dolandığı Finlandiya'da göçmenlik başvurusu yapan Khaled'i bürokratik saçmalıklar rahat bırakmaz. Göçmenlik bürosu, Halep'te bir sorun olmadığını ve bu yüzden ülkesine geri dönmesi gerektiğini söyler. Bir yandan da kız kardeşini bulmaya çalışan Khaled, Helsinki'de yaşayan suratsız ve soğuk yüzlü restoran sahibi Wickström'ün restoranında çalışmaya başlar. Bu birbirinden tamamen farklı iki insan hem iş arkadaşı hem de dost olurken dünya da her zamanki gibi dönmeye devam etmektedir.
Niko 2: Küçük Kardeş, Tatlı Bela
Arkadaşlarıyla birlikte çıktığı bu soluksuz serüvende Niko, dostluğun ve aile değerlerinin de önemini anlayacaktır.
Il capitano, 1991, Film Posteri
Üç kişilik bir ailenin çalınan bir bisiklet yüzünden Juha Valjakkala tarafından öldürüldüğü 1988 Åmsele cinayetlerini konu alan film, cinayetten çok kısa bir süre sonra vizyona girdiği için çok eleştirilmiştir.
Kızıllar; Filmin orijinal adı: Reds
Amerikalı gazeteci John Reed'in gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan film, kendine ikinci planda 1. Dünya Savaşı'nı konu olarak seçmiştir. Louise Bryant, yeni tanıştığı John (Warren Beatty) için kocasından ayrılmıştır. John ile tanıştıktan sonra feminist hareketlere de katılan Louis, sonrasında John ile birlikte Amerika'daki iş gücünü korumak adına önemli protestolara katılacaktır. Ekim Devrimi sırasında Rusya'ya giderek buradaki komünist hareketlerden etkilenen sevgililer, Amerika'ya döndüklerinde benzer bir devrim gerçekleştirmeyi kafalarına koyacaklardır.
Görsel
Laulu tulipunaisesta kukasta

6 sonuç gösteriliyor