Hava Durumunun Çocuğu, film posteri
Hava Durumunun Çocuğu filmi, izole yaşamını ardında bırakarak Tokyo’ya yerleşen bir gencin hikayesini konu ediyor. Film, Makoto Shinkai'nin yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı 2019 yapımı bir Japon fantastik romantik anime filmidir.
Mirai
Mamoru Hosoda'nın yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı 2018 yapımı bir Japon fantastik anime filmidir. 46. Annie Ödülleri'nde En İyi Animasyon Filmi Ödülü'nü kazanmıştır.
Senin Adın
Senin Adın filmi, senaristi ve yönetmeni Makoto Shinkai olan 2016 yapım bir Japon anime filmidir. Film farklı yerlerde yaşamalarına rağmen birbirlerine bağlı bir hale gelen iki yabancının hikayesini anlatıyor.
Bakemono no Ko
Masalsı öğeler ile dövüş sahnelerini birleştiği anime türündeki bu film, hem hırçın hem de duygusal bir dil içermektedir.
Time of Eve
Film, 15'er dakikalık 6 bölümden oluşan, internet üzerinden yayımlanmış bir anime filmdir. Robotların uzun süredir kullanımda olduğu androidlerinse yeni yeni bütün evlerde kullanılmaya başlandığı çok da uzak olmayan bir geleceği konu edinmiştir.
Dark Fury; Filmin orijinal adı: The Chronicles of Riddick: Dark Fury
Riddick kelle avcıları tarafından yakalanır ve götürüldüğü uzay gemisinde, geceleğin durduralamayan tehlikeli yaratıklarıyla savaşmaya zorlanır. Animatrix filmleri, Matrix film serisi için ne anlama geliyorsa, Riddick: Korkunç Öfke filmi de Riddick mitosu için benzer bir işlev görüyor. İşin daha güzel şeyi ise, Diesel ve diğer karakterlerin sesleriyle katkıda bulunduğu bu 30 dakikalık animasyonun yönetmeni, Animatrix’i ortaya çıkara isimlerden Peter Chung'un yapmış olmasıdır.
Animatrix: Osiris'in Son Uçuşu; Filmin orijinal adı: Animatrix : The final flight of the Osiris
Animatrix, Matrix dünyasının animasyon ortamına aktarılmış hikayelerden meydana gelmektedir. Osiris’in Son Uçuşu bölümü ise 9 kısa filmden oluşan serinin en çarpıcı örneklerinden biri konumunda. Matrix Reloaded filminden önce animasyonu izlemek, olağanüstü bir fragman etkisi meydana getirmekte. Matrix 1 ve 2 arasındaki köprü olmaktan daha çok ikincisine dönük bir heyecan uyandırıyor. Neo ve dostlarının işinin çok daha zor olduğuna dair ipuçları içeriyor.
Innocence: Ghost in the shell 2; Filmin orijinal adı: Inosensu : Kôkaku kidôtai
Mamoru Oshii, bir devam filmi ile yine anime severlerin karşısına çıkıyor. Bir hayalet hikayesi olan "Ghost in the Shell", gerçekten sıra dışı bir öyküye sahiptir. Filmin hikayesi, insanlığını geri kazanmaya çalışan bir adamdan arta kalan hayaletin dramı üzerine kurulmuştur.
Cowboy Bebop: The Movie; Filmin orijinal adı: Cowboy Bebop: Tengoku no tobira
Film, günümüzden onlarca yıllık bir gelecekte Cadılar Bayramı arifesinde geçmektedir. Bebop isimli ödül avcıları, Mars'ta gerçekleşen bir saldırıyı çözmek ve saldırıyı gerçekleştiren teröristleri yakalamak için yola çıkarlar. Onlar için kolay olan bu görev, geçmişleriyle yüzleşmelerine sebep olacak zorlu bir sınava dönüşecektir.
The End of Evangelion
The End of Evangelion, Hideaki Anno'nun yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı 1997 yapımı bir Japon anime filmidir.

10 sonuç gösteriliyor